Informații pentru vizitatori
Înainte de a ajunge la IFIN-HH

Documente pentru acces sunt necesare tuturor vizitatorilor sau participanților la experimentele desfășurate în cadrul IFIN-HH. Așadar vă rugăm să anunțați printr-un email, persoana din IFIN-HH cu care colaborați cu cel puțin trei zile înainte de sosire.

 • Introducerea în institut a unui laptop se poate face tot numai cu anunțarea în prealabil, se va furniza tipul dispozitivului și date de identificare ale acestuia(marca, model, serie, etc.).
 • Scrisoare de invitație: vă rugăm să trimiteți un email persoanei de contact sau către secretariatul DFNA în care să ne transmiteți solicitarea.


 • Cum ajungeți la IFIN-HH?

  Taxi: În cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă (Otopeni, OTP) există posibilitatea de a comanda un taxi prin intermediul dispozitivelor existente chiar la ieșirea din terminalul Sosiri. Taxiul va fi luat din zona dedicată, amplasată la ieșirea din clădirea cu terminalul Sosiri, la etajul 1, folosind tichetul emis de automatul cu afișaj tactil utilizat pentru rezervare. Tariful variază între 1.79 lei/km – 3.50 lei/km. Distanța dintre aeroportul Otopeni și Măgurele este de aproximativ 30 km. Dacă veniți direct către IFIN-HH, rugați șoferul de taxi să vă aducă în Măgurele, pe str. Reactorului, nr. 30 (”la Reactor”).

  IFIN-HH Map

  La intrarea în Măgurele, după ce treceți de podul (punctul 4 pe hartă) peste Centura București, veți ajunge într-un sens giratoriu (punctul 3), pentru a merge către IFIN-HH (punctul 1), va trebui să folosiți a treia ieșire a sensului giratoriu.

  Transportul public: Liniile expres de autobuz 780 și 781 oferă posibilitatea de ajunge de la Aeroportul Otopeni la IFIN-HH, schimbând o singură dată autobuzul la stația Gara Basarab. 780 (Otopeni - Gara Basarab) circulă în intervalul orar 5:35-23:10 (780 - orar detaliat), iar 781 (Gara Basarab - IFIN-HH - ELI-NP) circulă în intervalul orar 4:40-22:30 (781 - orar detaliat). Călătoria durează aproximativ 90 de minute, în timpul intervalelor orare cu trafic intens se poate ajunge până la 120 minute.
  Pentru o călătorie dus-întors vor trebui achiziționate două bilete cu 2 călătorii de la chioșcul STB aflat la parter, la ieșirea din terminalul Sosiri din aeroport. Prețul unei călătorii este de 3.5 lei.

  O altă variantă de transport, care face conexiunea cu centrul Bucureștiului, o reprezintă linia expres 783 (783 - orar detaliat). Autobuzul 783 are capăt de linie la Piața Unirii, iar de acolo poate fi luat tramvaiul 32 până la stația Antiaeriană (penultima) și mai apoi un autobuz (R426, R428, R464 sau E781).
  Plata biletelor se poate face și prin SMS (detalii).

  În institut

 • Accesul în IFIN-HH se poate face doar în baza cardului de identitate sau pașaportului, pe care va trebui să-l prezentați la poartă, iar în schimbul lui veți primi un card de vizitator pe care îl veți avea la dumneavoastră pe toată durata vizitei. La sfârșitul vizitei se va face schimbul invers.
 • În interiorul institutului puteți circula doar însoțiti de unul dintre angajații IFIN-HH. Pentru a contacta colaboratorul din cadrul IFIN-HH puteți utiliza telefonul aflat la poarta institutului.
 • În cazul în care participați la un experimente la unul dintre acceleratoarele tandem, vă rugăm să solicitați persoanei de contact să vă furnizeze un dozimetru personal, chiar dacă aveți deja unul de la instituția la care sunteți afiliat(ă). De asemenea este obligatoriu să purtați dozimetrul pe toată durata experimentului și să parcurgeți un instructaj de protecția muncii și pentru radioprotecție.
 • Cazare
  Casa de oaspeți:

  IFIN-HH are două case de oaspeți în Măgurele, cu camere de o persoană sau duble. Una dintre casele de oaspeți are câte o bucătărie echipată complet la fiecare etaj. Prețurile variază între 20 EUR/persoană/zi și 40 EUR/persoană/zi, în funcție de tipul camerei, regimul de ocupare și numărul total de zile rezervate.
  Costurile vor fi achitate în lei conform cursului la zi al BNR (curs de schimb BNR).
  Pentru mai multe detalii vă rugăm să trimiteți un email la secretariatul DFNA, cu cel puțin două săptămâni înainte de vizită.

  Hotel în Măgurele:

  În Măgurele există un singur hotel de 2 stele, ce are prețuri începând de la 150 lei/persoană/zi. Pentru mai multe detalii sau pentru rezervare vă rugăm să trimiteți un email la secretariatul DFNA, cu cel puțin două săptămâni înainte de vizită.

  Hoteluri în București:

  Există multe opțiuni ce pot fi accesate prin intermediul site-urilor de rezervări. Mai jos găsiți câteva recomandări de hoteluri ce sunt poziționate relativ aproape de centrul istoric al Bucureștiului și totodată nu foarte departe de Măgurele:

 • Ibis Bucuresti Palatul Parlamentului City Centre
  Adresă: 82-84 str. Izvor,
  Rezervări: +40 21 401 1011
  website: http://www.ibishotels.ro/hotel-ibis-bucuresti-palatul-parlamentului


 • Parliament Hotel
  Adresă: 106 str. Izvor,
  Rezervări: +40 21 411 9990
  Website: http://parliament-hotel.ro/


 • JW Marriott Bucharest Grand Hotel
  Adresă: 90 Calea 13 Septembrie,
  Rezervări: +40 21 403 0000
  Website: http://www.marriott.com/hotels/travel/buhro-jw-marriott-bucharest-grand-hotel/